Etiket çeşitleri kullanım alanına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin kraft etiket, gıda sektöründe, hediyelik ürünlerde, doğallık ve geri dönüşüm vurgusu yapılmak istenilen alanlarda sıkça tercih edilir.
Kraft etiket, dokusu ve kullanım kolaylığı sayesinde birçok alanda pratiklik sağlar. Farklı yüzeylere uygulanabilir olması sayesinde de sıkça tercih edilen etiket çeşitleri arasında yer alır. İstenilen boyut ve adetlerde hazırlanabilir.
Alkollü ve alkolsüz içecek etiketleri, ürünlerin raflarda ve online satışlarda ön plana çıkmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Etiketin görüntüsü, ürün ve ürün kalitesi hakkında bilgi verir. İçeceklerin kullanım süreleri genelde uzun olduğu için etiketin dayanıklı olması gerekmektedir. Özellikle cam şişe etiketlerinde bu özelliğe dikkat edilmelidir. Uzun kullanım ömrü olan ürünler için etiketin de uzun ömürlü olması önemlidir. Alkollü ve alkolsüz içecek etiketleri için çoğunlukla yapışkanlı etiket tercih edilir. Bu yapışkan etiketlerde etiketin dış koşullara dayanıklı olması gerekmektedir. Sıcaklık, soğuk, nemlilik gibi durumlarda etiket kolay sökülüyor olmamalıdır. Dolapta duran etiketlerin de koşullara uygun baskı yöntemleri ile uygulanıyor olması gerekmektedir. Alkollü ve alkolsüz içecek etiketi çalışmalarında birden fazla baskı tekniği kullanmak mümkündür. Ürünün satışına ve hedef kitlesine yönelik farklı teknikler kullanılabilir. Örneğin ürünün özel olduğunu gösteren bir çalışmada altın yaldız, gümüş yaldız, varak, gofre gibi teknikler tercih edilebilir. Bu özellikler etiketin tamamına uygulanabildiği gibi, lokal olarak da uygulanabilir. Altın yaldız, gümüş yaldız gibi baskı özelliklerine sahip etiketler, raflarda ve online satışlarda daha dikkat çekici olacaktır. Gofre ile de kağıtta kabartma tekniği kullanılabilir. Gofre, ambalajlarda kağıdın kabarık gözükmesini sağlayan bir baskı tekniğidir. Bu gibi ek özelliklerle ürünün değerini belli eden etiketler hazırlanabilir.
Gıda etiketi, gıda sektöründe içerik olarak zorunlulukları da barındıran etiket türüdür. Gıda ürünü ile ilgili bilgi verici niteliktedir. Gıda etiketi, ambalaj ile uyumlu olmalıdır. Ambalaj zeminine göre gıda etiketi seçimi, ürün satışlarında da olumsuz durumları önleyen etkenlerden biridir. Gıda etiketi, farklı malzemelerden hazırlanabilir. Genellikle gıda sektöründe çoklu baskılar tercih edilir.
Serigrafik etiket (serigraf etiketi), çoğunlukla metal yüzlerde tercih edilen etiket çeşitleri arasındadır. Kaliteli görünüm istenilen alanlarda serigrafik etiket tercih edilebilir. Uzun süreli kullanım sağlayan serigraf baskılı etiketler, iç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Tek renk ya da birden fazla renk olarak hazırlanabilir. Uygun maliyetlidir ve çoklu baskı olarak üretilebilir.
Fiyat etiketleri, bir ürünün satış fiyatını gösteren etiket çeşitleri arasındadır. Ürün satışı yapan her sektör fiyat etiketleri kullanmaktadır. Fiyat etiketleri, kullanım yerine göre farklı baskı teknikleriyle yapılabilir. Örneğin tekstilde, giyim sektöründe, kıyafet mağazalarında ürün üzerinde bulunan fiyat etiketleri ayrı kağıt cinsiyle yapılır. Market gibi yerlerdeki fiyat etiketleri ise daha çok raf etiketi ve ürün üzerine yapıştırılabilir etiketler olarak ayrı kağıt ve baskı türüyle yapılır. Fiyat etiketleri, ipli fiyat etiketi olarak da kullanım alanına göre hazırlanabilir. Seri üretim yapan firmaların sıkça tercih ettiği bir etiket türüdür.
Yapışkanlı etiket; ürün, fiyat ve bilgi vermek için pek çok alanda kullanılan bir etiket türüdür. Çoğunlukla rulo etiket olarak hazırlanır. Yapışkanlı etiket, ürün ile ilgili verilmek istenilen bilgi doğrultusunda hazırlanır. Kullanım alanı çok geniş olan yapışkanlı etiket, günümüzde oldukça sık tercih edilen etiket çeşitleri içindedir. Barkod, ürün bilgisi, fiyat bilgisi, ürün uyarısı gibi farklı içeriklerde hazırlanabilir. Kullanım yerine ve yapışacak zemine göre uygun özelliklerde ve adetlerde basılabilir.
Termal etiketler, koruyucu bir tabakaya sahip olmayan etiket çeşitleri arasındadır. Etiket kullanımının olduğu çoğu sektörde sıkça kullanılır. Kullanım alanı oldukça yaygın olan termal etiketler, barkodlamada sıkça kullanılır. Barkod yazıcılara uygun olarak üretilir, ısıyla baskı yapılır. Lamine termal etiket, kağıt bazlı bir etiket türüdür. Bu nedenle dış etkenlere karşı dayanıklılığı fazla değildir. Sıcaklık, nemlilik gibi durumlarda tercih edilmez. Çoğunlukla tek kullanımlık olarak tüketilir. Lamine termal etiketler, hızlı tüketim alanında oldukça yaygındır. Sık etiket değişmesi gereken durumlarda ya da tek kullanıma sahip olan ürünlerde kullanılır. Bu etiket türünde baskı, doğrudan termal yöntem ile barkod yazıcılarda elde edilir. 12 aya kadar kullanıma sahiptir ancak etiketin doğrudan dış etkenlere maruz kalmaması gerekir. Eko termal etiket ile karşılaştırıldığında kullanım süresi daha fazladır. Eko termal/eco termal (top termal) etiket, kısa süreli kullanımlarda oldukça pratiklik sağlayan bir etiket türüdür. 6 aya kadar kullanım süresine sahip olan bu etiket türünde ribon kullanılmaz bu nedenle düşük maliyete sahiptir. Seri baskı ürünlerinde, sık değişen etiketlerde, tek kullanımlık kısa vadede tüketim ürünlerinde kullanımı yaygındır. Lamine termal ve eko termal/eco termal (top termal) etiketler çoğunlukla gıda sektörü, kargo ve taşımacılık sektörü, tekstil, otomasyon, sağlık gibi alanlarda tercih edilir.